Degene die de meeste mensen niet verwachtten als perfect Rolex Milgauss Blue Ref. 116400GV horloges-nieuwigheid op Baselworld 2014 … We wisten al dat de Black Dial-versie zonder het groene kristal (Ref. 116400) zou worden uitgefaseerd. Wat de horloge-wereld niet had verwacht, was de komst van een nieuwe versie van de Milgauss, vooral een met een blauwe wijzerplaat. Niemand behalve wij! In ons jaarlijkse Rolex ‘geruchtenartikel presenteerden we je een blauwe wijzerplaat op de antimagnetische Rolex – maar, moeten we toegeven, met een minder mooie kleur. En eenmaal om de pols moeten we zeggen dat de ‘Z Blue’ (zijn bijnaam) een behoorlijk interessante nieuwigheid is. Laat ons u voorstellen aan de nep Rolex horloges.
De Milgauss – wat betekent 1000 Gauss in het Frans – werd in 1956 geïntroduceerd als THE antimagnetisch horloge voor degenen die werkten in energiecentrales, medische faciliteiten en onderzoekslaboratoria (zoals het CERN in de buurt van Genève) waar intense elektromagnetische velden de timing van een horloge kunnen beïnvloeden . Sommige bewegende delen van een horloge, zoals het balanswiel en de spiraal, zijn gevoelig voor elektromagnetische velden die de amplitude van hun loop kunnen beïnvloeden en dus de frequentie van de beweging wijzigen. Een probleem dat sommigen van jullie ooit hebben ondervonden met je eigen horloges (vanwege bijvoorbeeld magnetisme van computers of mobiele telefoons). Maar als het erop aankomt om de hele dag in dergelijke omstandigheden te werken, is een antimagnetisch horloge duidelijk een noodzaak. Een eenvoudige oplossing is om de beweging te huisvesten in een kooi van Faraday, een beschermende omhulling gevormd door een geleidend materiaal, meestal zacht ijzer.


De allereerste versie van de Milgauss geïntroduceerd in 1956, als de Ref. 6451, was vrij in het ontwerp en de specificaties van een 1953 nep Rolex horloges. De oversized Oyster-behuizing, de zwarte draaibare ring met een rode driehoek op 12, de geklonken metalen armband en de niet-beschermde Twin-Lock kroon kon worden gevonden op zowel de Milgauss en Sub. Afgezien van de kooi van Faraday en de antimagnetische capaciteit waren de belangrijkste verschillen echter een honingraatkleurige zwarte wijzerplaat, alfahanden (in plaats van de ‘Mercedes-handen’), specifieke driehoekige indexen op 3-6-9 en een unieke ‘bliksemhand’ voor de seconden, alleen om u te herinneren aan het doel van het horloge. De Ref. 6451 heeft een klassiek perfect Rolex Milgauss Blue Ref. 116400GV horloges-kaliber, de 1080, omdat de antimagnetische eigenschappen afkomstig zijn van de kast en de wijzerplaat (ook in weekijzer) en niet van de beweging.
De belangrijkste evolutie was de introductie in 1960 van de Ref. 1019, met een meer klassiek ontwerp, met een behuizing in de buurt van een oesterdatum. Op de Ref. 1019 de zwarte draaibare ring maakte plaats voor een gepolijste en gefixeerde stalen ring en de ‘bliksem-secondewijzer’ voor een klassieke rechte. De wijzerplaat was beschikbaar in zowel zwart als lichtgrijs, met aangebrachte batonmarkeringen en meer rechte wijzers. Het horloge bewaarde zijn weerstand van 1000 Gauss, altijd met behulp van een kooi van Faraday. Dit model is in 1988 uit de nep Rolex horloges-catalogus verwijderd.
In 2007 zag de wedergeboorte van de antimagnetische verzameling van Rolex met de Ref. 116400. Hoewel de Milgauss niet verreweg populair was als de Submariner of Daytona, waren de prijzen van oude modellen nogal indrukwekkend in veilingen en blijft het horloge zeer aantrekkelijk voor verzamelaars. Bovendien worden tegenwoordig steeds vaker functies gebruikt die werken in magnetische omstandigheden vereisen, vooral in IT. Dat is misschien de reden waarom nep Rolex horloges de Milgauss opnieuw heeft geïntroduceerd, met de specificaties die we nu kennen: 40 mm behuizing, een zwarte wijzerplaat / groene kristallen versie, een witte wijzerplaatversie, de nu iconische ‘bliksem’ tweedehands en verschillende oranje tips op de indexen en handen.


Het belangrijkste verschil met de vorige generaties Milgauss is de antimagnetische constructie: als de oude modellen waren gebaseerd op een zachte ijzeren behuizing om de beweging te beschermen, kiest de nieuwe voor een antimagnetische haarveer (de blauwe Parachrom) die is ingesloten in een magnetisch schild dat is samengesteld uit een materiaal met magnetische permeabiliteit. Niet alleen is het horloge beschermd tegen elektrostatische velden, maar ook tegen magnetische velden. Omega doet het echter beter, aangezien hun 15.000 Gauss-proof horloges niet gebaseerd zijn op een beschermhoes, maar op een volledig nieuwe beweging die volledig antimagnetisch is, die slanker horloge en zelfs een doorzichtige achterkant mogelijk maakt. Je kunt je afvragen waarom de nieuwe Milgauss (al) de bijnaam ‘Z Blue’ heeft gekregen. De reden is dat de elektrisch blauwe wijzerplaat is bedekt met Zirconium. De belangrijkste nieuwigheid van deze referentie is dat de blauwe tint heel helder is en, omdat hij een sunburst metallic afwerking heeft, gaat deze van een diep blauw naar een aqua blauw met groene reflecties, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Toen het horloge werd gepresenteerd, waren we dubieus over al zijn verschillende kleuren: blauwe wijzerplaat, witte indexen, oranje secondewijzer en markeringen, groen getint kristal. In het echt echter, werkt de combinatie geweldig, omdat het kristal en de wijzerplaat overeenkomen met groene reflecties en de oranje contrasteert goed met de rest van het horloge, waardoor een originele sfeer ontstaat – ver van het monochrome uiterlijk van een Submariner.

4 gedachten over “perfect Rolex Milgauss Blue Ref. 116400GV horloges”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *