Vorig jaar bij SIHH maakte koop Cartier horloges furore met het debuut van de heren ‘Drive de Cartier’-collectie (hands-on hier) met een geheel nieuw kussenvormig omhulsel dat echt leek te resoneren met oude fans. Dit jaar heeft Cartier twee nieuwe modellen toegevoegd met het horloge Cartier Drive de Cartier Moon Phases en de Drive de Cartier Extra Flat. De eerste indruk is hier dat de Moon Fases van Drive de Cartier een voldoende aangename, maar enigszins voor de hand liggende optie in staal of goud is die variatie aan de collectie toevoegt en zichzelf genoeg differentieert dat het voor sommigen goed zal zijn, en voor anderen kan eenvoudig een “Waarom niet?” De Drive de Cartier Extra Flat ziet er echter strak en sexy uit. In zekere zin heb ik het gevoel dat de Drive de Cartier Extra Flat beseft wat de Drive de Cartier-lijn altijd al zou moeten zijn. De vangst? Het is alleen verkrijgbaar in wit of rosé goud.


Het Drive de verkoop Cartier horloges Moon Phases-horloge behoudt de 40 mm x 41 mm-kussenvormige behuizing en is gemaakt van staal (hier afgebeeld) of roze goud van 18 k. Op de laatste, is de achthoekige kroon eveneens gemaakt van roze goud 18k en beide modellen zijn bedekt met saffier. Twee handen in geblauwd staal glijden over de guilloche wijzerplaat met de klassieke Romeinse cijfers. Om zes uur heb je de subfrequentie van de maanfasen en ik kan nu al zeggen dat de toevoeging van de tekst die “AUTOMATISCH” aangeeft, (ahem) sommige mensen gek zal maken. Hoogstwaarschijnlijk is het daar omdat Cartier niet al te graag een breuk wilde met de minieme markeringen op de binnenste wijzerplaat en omdat een quartz-stuk een gebrek aan een secondewijzer heeft. De witte opening zou er vrij strak uitzien, maar het is het enige horloge in de lijn dat de toevoeging van deze tekst heeft en alle modellen in de regel bevatten automatische bewegingen. Misschien is de esthetische keuze zwaarder dan iets anders.


Het Moon Fases-horloge van Drive de goedkope Cartier horloges vertoont de complicatie die de cycli van de maan verklaart en wordt als “astronomisch” beschreven vanwege het feit dat het slechts om de 125 jaar moet worden aangepast voor één dag – bewaar dus de handleiding voor uw kleinkinderen . De Drive de Cartier Moon Phases is voorzien van de nieuwe automatische opwindmachine 1904-LU MC van de maison, die werkt op 28.800 Hz en een gangreserve heeft van 48 uur.
Het kopieer Cartier-horloges Drive de Cartier Extra-Flat horloge meet nu slechts 6,6 mm, wat meer dan 40% dunner is dan de 2016-modellen van vorig jaar. Dit lenige aanbod straalt elegantie uit en heeft een sunray gesatineerde wijzerplaat in plaats van Cartier’s geliefde guilloche. De extra platte behuizing van Drive de replica Cartier horloges is ook iets kleiner bij 38 mm x 39 mm en heeft een waterbestendigheid van 30 meter. Het stuk wordt aangedreven door de handmatig gewikkelde 430 MC en zal verkrijgbaar zijn in zowel wit als roze goud. Het 430MC-kaliber is gebaseerd op de Piaget 430P, wat gepast is gezien de reputatie van Piaget voor slankheid. De Cartier 430MC werkt op 21.600 vph en biedt een, eerlijk gezegd teleurstellende 36-uurs gangreserve. Ook hier geen seconden, maar de wijzerplaat is grotendeels onaangetast.


Cartier weet dat ze sommige mensen gaan lastigvallen met het feit dat een stalen model van de Drive de Cartier Extra Flat niet beschikbaar is (althans voorlopig), maar het is veelbelovend dat het tweede jaar na zijn introductie, de Drive de Cartier-lijn wordt verfijnd. We hebben een gouden “kleine complicatie” -model besproken met een drukke wijzerplaat en gepolariseerde mensen. Ik heb het gevoel dat de Drive de valse Cartier-horloges-maanfasen dezelfde ontvangst krijgen, maar de Drive de Cartier Extra Flat is gewoon een gelikte, subtiele knaller die me onmiddellijk een uitnodiging voor een black-tie-affaire wil.
Ik denk dat als er één woord is dat Cartier nastreeft in hun ontwikkeling van dit stuk, het ‘tijdloos’ is. Wat je ook denkt aan de horloges van Tank en Santos, er is geen discussie over hun tijdloze aantrekkingskracht. Ik denk niet dat perfecte Cartier-horloges er al is, maar dat is niet bedoeld als een harde kritiek, en eerder dat ik het gevoel heb dat het merk op de goede weg is. Als de Drive de Cartier Extra Flat een glimp is van waar ze naartoe gaan, kijk ik uit naar SIHH 2018 en wat ze te bieden hebben.

5 gedachten over “kopie Cartier Drive De Cartier Moon Horloges”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *