De Speedmaster is gemakkelijk het meest bekende en verzamelbare lid van de De Contemporary Omega Speedmaster horloges -serie. Sinds hun eerste introductie in 1957, zijn Speedmaster horloges vervaardigd in een onmogelijk diverse reeks vormen en vormen, aangedreven door alles van klassieke, handmatig gewikkelde bewegingen tot de nieuwste, analoge / digitale hybride quartz-bewegingen die een indrukwekkende lijst verkopen nep horloges bevatten van functies en functies.

Tegenwoordig is de collectie van Omega groter en diverser dan ooit, en hoewel de Speedmaster-line-up lichtjes verandert van jaar tot jaar, is hier een snel overzicht van de verschillende Speedmaster-horloges die momenteel in productie zijn.
De Moonwatch is de meest klassieke en traditionele versie van de Omega Speedmaster die nog steeds bestaat. Terwijl Omega nog steeds een versie van de Moonwatch produceert met een Hesilite (acryl) kristal en een handmatige wondbeweging, is de categorie “Moonwatch” binnen de Speedmaster-collectie uitgebreid met een reeks horloges, met zowel Hesilite- als saffierkristallen, en met zowel traditionele, handmatig gewonden bewegingen, als met goedkope Omega-horloges nieuwe, state-of-the-art, zelfopwindende, Co-axiale bewegingen.


De Speedmaster ’57 is de op vintage geïnspireerde collectie Speedmaster-horloges die de ontwerptaal van de originele Speedmaster uit 1957 oproept. Verkrijgbaar als een 60-jarige versie met beperkte oplage (een close-recreatie van het originele model uit 1957), of als een zelf -winding, Co-Axial re-verbeelding met een saffierkristal, beide herhalingen van de Speedmaster ’57 zijn voorzien van stalen randen met “wijde pijl” uur wijzers, en bieden een merkbaar esthetisch vertrek van de klassieke Speedmaster Moonwatch – terwijl ze trouw blijven aan de geschiedenis en wortels van verkoop Omega horloges meest gevierde lijn van uurwerken.


De Mark II Speedmaster verscheen voor het eerst in 1969 en bood een frisse kijk op het klassieke ontwerp van de Omega Speedmaster Moonwatch. Met zijn gestroomlijnde behuizing en tachymeterrand op de onderkant van het kristal gedrukt, was de Mark II een belangrijk visueel vertrekpunt van de traditionele Omega-horloges kopen Moonwatch. De moderne incarnatie van de Mark II Speedmaster behoudt veel van dezelfde algehele esthetiek van het oorspronkelijke model uit 1969; maar het heeft zijn internals opgewaardeerd en wordt nu aangedreven door een van Omega’s zelfopwindende, coaxiale bewegingen.


De Racing-collectie is een eerbetoon aan de verbinding van de Speedmaster met de wereld van de motorsport. Voordat het beroemd werd geassocieerd met astronauten, de maanlanding en verkenning van de ruimte, was het een chronograaf bedoeld voor de auto-racen menigte. Met sprankjes felle kleuren en andere ontwerpthema’s met racethema’s, zoals een geruite, “afwisselende” minuuttrack, is de Speedmaster Racing-collectie verkrijgbaar in de maten 44,25 mm en 40 mm (Speedmaster gereduceerd). Echter, ongeacht de grootte van de behuizing, gebruiken alle Speedmaster Racing-horloges zelfopwindende, coaxiale bewegingen in plaats van handmatig gewikkelde kalibers, zoals die in de originele Moonwatch.
De Speedmaster 38 breidt uit met de “Speedmaster reduced” -horloges van Omega-horloges kopiëren en biedt veel van dezelfde iconische stijl en functionaliteit van de klassieke Speedmaster Moonwatch in een kleiner en compacter totaalpakket. Tegenwoordig hebben alle Speedmaster 38-horloges een van de zelfopwindende, coaxiale bewegingen van Omega in huis en biedt de collectie een perfecte Omega-horloges breed scala aan kleuren die zowel mannen als vrouwen aanspreken. Bovendien hebben bijna alle Speedmaster 38-horloges ovale sub-wijzerplaten en datumvensters, waardoor ze een unieke esthetiek krijgen en ze onderscheiden van de full-size Speedmaster-horloges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *